lauantai 24. syyskuuta 2016

Analyysit kohdallaan..

Perusmenetelmäni osoittautui jälleen toimivaksi ja tarkaksi. Sen mukaan viime viikon lopulla oli hyvä ostopaikka DAXissa ja heti maanantaina kurssit lähtivät nousuun ja nousivat lähes koko viikon ajan (nousu n. 3%). Matkan varrella on syntynyt muutama gappi, joten ensi viikolla voidaan hyvinkin nähdä pientä laskua jopa lähelle viime viikon pohjaa. Nousevan RSI-linjan vuoksi indeksi todennäköisesti kuitenkin nousee muutaman seuraavan viikon. Järkevä target voisi olla nousevan trendikanavan katto n. 11200 pisteen kohdalla. Mikäli näin ei käy on koko tulkinta tilanteesta muutettava karhumaiseksi, mutta tällä erää tämä tulkinta on hyvin epätodennäköinen, sillä indeksi vaikuttaa tyypilliseltä härkämarkkinalta. Siinä indeksi löytää tukitasonsa aikaisemmista huipuista ja nousee siitä uudestaan ylös kohti uusia korkeuksia.

Mikäli analyysi DAXista osoittautuu tulevina viikkoina oikeaksi on tämän nousuun jälkeen järkevää odottaa hieman suurempaa korjausliikettä 200 päivän liukuvalle keskiarvolle (n. 10100 pistetttä) tai jopa trendikanavan alalaidalle vähän alle 10000 pistettä.

SP500 ja DAX jäivät kuitenkin vielä tällä viikolla edellisen huippunsa alapuolelle, joten härkämarkkinan keskeinen kriteeri on vielä täyttymättä. Nasdaq kuitenkin nousi jo uuteen huippuunsa. Olennaista tulkinnassa on, että 5 tunnin tasolla oleva nouseva RSI-signaali voi edelleen nostaa kursseja ja laskunkin aikana laskevaa linjaa ei ole täysin kunnioitettu, joten se voi hyvinkin osoittautua heikoksi. Syksyt ovat muutenkin pörssinousun aikaa.

Öljyn hinta voi hyvinkin myös olla löytänyt tukitasonsa 40 dollarin tasolta ja 5 tunnin tasolta löytyy myös loiva nouseva RSI-signaali. Vastassa on kuitenkin viikkotason laskeva RSI-linja, joten öljyn hinta todennäköisesti poukkoilee 40 ja 50 dollarin välissä.  

Analyyseja ja metodeja

http://fi.investing.com/indices/germany-30-advanced-chart
Oheisesta kurssikaaviosta voi tarkistaa monien maailman indeksien tilanteen. Pitkäaikainen sijoittaja (aika vuosia) voi valita esimerkiksi kuukausikaavion ja tarkistaa MACDin Histogrammin arvon. Mikäli arvo on positiivinen kuukauden viimeisinä kaupankäyntipäivinä kaikki on hyvin nousun kannalta. Standardilukemien sijasta käyttäisin mieluummin arvoja 8,16 ja liukuva keskiarvo 5. Pitkäaikainen sijoittaja voi myös käyttää esimerkiksi CCIn arvoa 30 samalla periaatteella viikkokaaviossa. Tämä on tietenkin vähän työläämpää.

Sijoittaminen keskipitkällä aikavälillä (n. 2-8 viikkoa) vaatii päivittäistä seuraamista ehkä useampaankin kertaan, mutta tuottaa luonnollisesti hyvin. Toimivan sijoitusmenetelmän löytäminen keskipitkän aikavälin sijoittamiseen on kuitenkin huomattavasti haastavampaa kuin pitkällä tähtäimellä. Muutamia suhteellisen hyvin toimivia menetelmiä olen esittänyt sivuissa. Olennaista on käyttää eri aikatasoja ja tarkoituksenmukaisia indikaattoreita oikealla tavalla. Lopulta voidaan ajatella niinkin, että monien eri indikaattorien informaatio voidaan löytää hyvinkin yksinkertaisesta menetelmästä. Kun menetelmä on hallinnassa sijoittaminen sertifikaatteihin voi tuoda moninkertaisen tuoton riippumatta siitä laskevatko vai nousevatko osakemarkkinat.