sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Totuuden hetket!

SP500ssa ja DAXissa olevat RSI-linjat alas ovat tiputtaneet kursseja momentumin tippuessa. RSI-linjojen mukaan sama trendi voi vielä hyvinkin jatkua pari viikkoa, mutta toisaalta nousumarkkinoissa käänteet ylöspäin voivat hyvinkin tapahtua jo aikaisemmin. DAX on laskenut tällä hetkellä edellisten huippujensa tasolle(mahdollinen tukitaso), mutta matkaa 200 päivän keskiarvoon on vielä muutama prosentti(toinen tukitasomahdollisuus). DAXiin syntyikin viikon päätteeksi RSI-divergenssi ylös 5 tunnin kaaviossa. Päivätason MACD on vaivoin tippunut negatiiviseksi, joten mikäli lähtisimme tästä nousuun kyseessä voisi olla selkeä ja pitkäkestoinen nousu. Mikäli siis indeksit nousevat alkuviikosta saatamme olla jo käänteessä ylös.

DAX ja SP500 ovat tuottaneet perusmenetelmäni mukaisen ostopaikan. Tai paremminkin kriteerien vähimmäisvaatimukset ovat täyttyneet. Samalla indeksit ovat tärkeässä teknisessä tilanteessa, sillä mikäli ne eivät lähde nousuun tämän kuun aikana, on vaarana että kuukausitason kaaviot jäävät karhumarkkinalukemiin. Tämä olisi hyvin epätyypillissä syksyisin, jolloin kurssit ovat tupanneet nousemaan jopa pidemmässä laskumarkkinassa. 

Ehkä keskuspankkien päätökset ensi viikolla voivat tuoda lisää intoa markkinoille!

Analyyseja ja metodeja

http://fi.investing.com/indices/germany-30-advanced-chart
Oheisesta kurssikaaviosta voi tarkistaa monien maailman indeksien tilanteen. Pitkäaikainen sijoittaja (aika vuosia) voi valita esimerkiksi kuukausikaavion ja tarkistaa MACDin Histogrammin arvon. Mikäli arvo on positiivinen kuukauden viimeisinä kaupankäyntipäivinä kaikki on hyvin nousun kannalta. Standardilukemien sijasta käyttäisin mieluummin arvoja 8,16 ja liukuva keskiarvo 5. Pitkäaikainen sijoittaja voi myös käyttää esimerkiksi CCIn arvoa 30 samalla periaatteella viikkokaaviossa. Tämä on tietenkin vähän työläämpää.

Sijoittaminen keskipitkällä aikavälillä (n. 2-8 viikkoa) vaatii päivittäistä seuraamista ehkä useampaankin kertaan, mutta tuottaa luonnollisesti hyvin. Toimivan sijoitusmenetelmän löytäminen keskipitkän aikavälin sijoittamiseen on kuitenkin huomattavasti haastavampaa kuin pitkällä tähtäimellä. Muutamia suhteellisen hyvin toimivia menetelmiä olen esittänyt sivuissa. Olennaista on käyttää eri aikatasoja ja tarkoituksenmukaisia indikaattoreita oikealla tavalla. Lopulta voidaan ajatella niinkin, että monien eri indikaattorien informaatio voidaan löytää hyvinkin yksinkertaisesta menetelmästä. Kun menetelmä on hallinnassa sijoittaminen sertifikaatteihin voi tuoda moninkertaisen tuoton riippumatta siitä laskevatko vai nousevatko osakemarkkinat.