lauantai 11. helmikuuta 2017

Viikon analyysi: kohti kesää!

Indekseissä ei ole tapahtunut mitään erikoista tällä viikolla. CCI30 on edelleen positiivinen viikkokaaviossa DAXissa ja SP500ssa, mutta tippumassa. CCI10 puolestaan on noussut SP500ssa korkealle yli CCI30n mikä merkitsee lyhyen ajan huippua. Koska tämä tapahtuu viikkokaaviossa, voi kyseessä olla useammankin viikon merkittävä huippu. Ostopaikkaa siis odotellessa.

Päiväkaaviossa RSI on pysynyt laskevan trendilinjansa alapuolella DAXissa. Pieni nousu saattaisi nostaa sen siis tälle linjalle, mikä olisi todennäköinen huippukohta kuukauden näkökulmasta. Kyseinen laskeva trendilinja tuottaa laskupainetta DAXiin ainakin kuukaudeksi, ehkä jopa vähän pidempään. Miten tämä realisoituu, jää nähtäväksi.

Hopean hinnassa on nouseva RSI-trendilinja ylöspäin päiväkaaviossa. Tämä indikoisi nousun jatkuvan kevään korvalle eli vielä yli kuukauden. Mikäli korrelaatio on negatiivinen suhteessa pörssi-indekseihin, tukee tämä kuvaa tästä hetkestä: tulevan kuukauden aikana indeksit laskevat ja arvometallit nousevat. Maaliskuun loppupuolelle olisi kuitenkin viimeistään odotettavissa uusi ostopaikka, joka voisi edelleen nostaa indeksejä kohti kesää.

Analyyseja ja metodeja

http://fi.investing.com/indices/germany-30-advanced-chart
Oheisesta kurssikaaviosta voi tarkistaa monien maailman indeksien tilanteen. Pitkäaikainen sijoittaja (aika vuosia) voi valita esimerkiksi kuukausikaavion ja tarkistaa MACDin Histogrammin arvon. Mikäli arvo on positiivinen kuukauden viimeisinä kaupankäyntipäivinä kaikki on hyvin nousun kannalta. Standardilukemien sijasta käyttäisin mieluummin arvoja 8,16 ja liukuva keskiarvo 5. Pitkäaikainen sijoittaja voi myös käyttää esimerkiksi CCIn arvoa 30 samalla periaatteella viikkokaaviossa. Tämä on tietenkin vähän työläämpää.

Sijoittaminen keskipitkällä aikavälillä (n. 2-8 viikkoa) vaatii päivittäistä seuraamista ehkä useampaankin kertaan, mutta tuottaa luonnollisesti hyvin. Toimivan sijoitusmenetelmän löytäminen keskipitkän aikavälin sijoittamiseen on kuitenkin huomattavasti haastavampaa kuin pitkällä tähtäimellä. Muutamia suhteellisen hyvin toimivia menetelmiä olen esittänyt sivuissa. Olennaista on käyttää eri aikatasoja ja tarkoituksenmukaisia indikaattoreita oikealla tavalla. Lopulta voidaan ajatella niinkin, että monien eri indikaattorien informaatio voidaan löytää hyvinkin yksinkertaisesta menetelmästä. Kun menetelmä on hallinnassa sijoittaminen sertifikaatteihin voi tuoda moninkertaisen tuoton riippumatta siitä laskevatko vai nousevatko osakemarkkinat.