USAn indeksit laskivat tällä viikolla testaamaan 200 päivän liukuvaa keskiarvoa. Nämä ovat yleensä hyviä ostopaikkoja ainakin keskipitkällä aikavälillä riippuen vähän siitä kuinka pitkä nousutrendi takana on. Nasdaq100ssa jäätiin tämän tason alapuolelle perjantain testien päätteeksi mutta SP500ssa jäätiin yläpuolelle. Tätä tasoa on testattu muutaman vuoden nousussa ja muutamia kertoja, joten nähtäväksi jälleen jää onko trendi enää nousussa. Nasdaq100n osalta tilanne ei näytä tämän viikon puolesta härkämäiseltä, koska indeksi selvästi reagoi alaspäin 200 MA:sta. Mikäli SP500 esim gäppää ko. tason alapuolelle ensi viikolla on tilanne selvemmin karhumainen. Härkämäiseksi tilanne muuttuu mikäli Nasdaq100 gäppää ko. tason yläpuolelle. Hyvin selkeä tilanne seuraamisen kannalta.
RSI on tipahtanut Nasdaq100ssa tällä viikolla uuteen pohjaan. Tämä on merkki siitä että pitkä nousu alkaa olla loppupuolella. Yksinään tämä ei kuitenkaan vielä kerro onko varsinainen ATH nähty tämän nousun osalta vai tuleeko se vielä kevään aikana. Mikäli RSIn lasku jatkuu trendiomaisesti indeksi laskee pitkälle kohti vuoden loppua. SP500ssa viikkotason RSIn trendi näyttää pohjaa kesän loppupuolelle.
DAX ja OMXS30 heiluivat todella paljon tällä viikolla. Viimeksi tällaista on ollut lähes tarkalleen kaksi vuotta sitten pienen laskun jälkeen. Tuolloin heilunta merkitsi pörssipohjan rakentelua. Olisiko nyt siis kyseessä pörssihuippu kun suuret toimijat myyvät paljon ja saavat kurssit heilumaan? Joku voisi sanoa, että puolustusteollisuus saa pidettyä kurssinousun käynnissä, mutta toisaalta kyseessä voi olla myös "sell the news". Monissa ko. osakkeissa on nähty kovaa nousua jo muutaman vuoden ajan. Teknisessä mielessä DAXin poukkoilu tällä viikolla aikaansai RSIn divergenssejä eri aikanäkymissä. Ensi viikolla näitä saatetaan testata ja tilanne voi selkeytyä. MACDin näkökulmasta DAX jäi mahdolliseen ostotilanteeseen. Lasku heti alkuun ensi viikolla olisi siis selvästi karhumainen signaali.