lauantai 28. marraskuuta 2015

Pörssinousutunnelmia!

Tällä viikolla nousu jatkui mukavana daxissa ja päästiin korkeammalle sitten elokuun. Tekninen puoli näyttää hyvältä nousun kannalta, kuten se on ollut jo muutaman viikon. Lopullista varmuutta pitkään nousuun lähtemisestä ei olla saatu, mutta niin paljon vinkkejä siitä, ettei teknisellä puolella näyttäisi olevan hätää kahteen kuukauteen.

Kaksi kuukautta perustuu RSI-linjaan, jota testattiin tiistaina kun indeksit laskivat hetkellisesti. Linja piti ja loppuviikko oli nousua. Mikäli linja pitää jatkossakin, nousu jatkuu tammikuun lopulle. Viikkotasolla cci30 on noussut vankemmin positiiviseksi, joten se on ainakin kunnossa pitkää nousua ajatellen. Jos macd vielä tekisi saman ensi viikolla, olisi tilanne erittäin hyvä.  Päivätasolla daxissa oli rsi-divergenssi alas, mutta nousussa rsi nousi kyseisen linjan yläpuolelle, mikä on hyvä merkki noususta. Sama tapahtui viime viikolla viiden tunnin kaaviossa. Siitä pystyi jo ounastelemaan tilannetta.

Öljyn ja kullan hinnan kohdalla on löydettävissä myös divergenssejä ylöspäin. Mielenkiintoista nähdä, josko nämä kertoisivat jo raaka-aineiden hintojen noususta. Se selviää kun nähdään ensi viikolla, kunniottaako hinta näitä divergenssejä vai ei.

Analyyseja ja metodeja

http://fi.investing.com/indices/germany-30-advanced-chart
Oheisesta kurssikaaviosta voi tarkistaa monien maailman indeksien tilanteen. Pitkäaikainen sijoittaja (aika vuosia) voi valita esimerkiksi kuukausikaavion ja tarkistaa MACDin Histogrammin arvon. Mikäli arvo on positiivinen kuukauden viimeisinä kaupankäyntipäivinä kaikki on hyvin nousun kannalta. Standardilukemien sijasta käyttäisin mieluummin arvoja 8,16 ja liukuva keskiarvo 5. Pitkäaikainen sijoittaja voi myös käyttää esimerkiksi CCIn arvoa 30 samalla periaatteella viikkokaaviossa. Tämä on tietenkin vähän työläämpää.

Sijoittaminen keskipitkällä aikavälillä (n. 2-8 viikkoa) vaatii päivittäistä seuraamista ehkä useampaankin kertaan, mutta tuottaa luonnollisesti hyvin. Toimivan sijoitusmenetelmän löytäminen keskipitkän aikavälin sijoittamiseen on kuitenkin huomattavasti haastavampaa kuin pitkällä tähtäimellä. Muutamia suhteellisen hyvin toimivia menetelmiä olen esittänyt sivuissa. Olennaista on käyttää eri aikatasoja ja tarkoituksenmukaisia indikaattoreita oikealla tavalla. Lopulta voidaan ajatella niinkin, että monien eri indikaattorien informaatio voidaan löytää hyvinkin yksinkertaisesta menetelmästä. Kun menetelmä on hallinnassa sijoittaminen sertifikaatteihin voi tuoda moninkertaisen tuoton riippumatta siitä laskevatko vai nousevatko osakemarkkinat.