keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Hyvää juhannusta!

Käppyrät ovat hyvin tyypillisessä juhannustunnelmassa, kun DAX on jälleen noussut yli 200 päivän keskiarvonsa ja 200 tunnin keskiarvon. Härkämäistä kehitystä siis.  Lisäksi viikkokaaviossa CCI30 on noussut positiiviseksi, joten kaikki merkit ovat kohdallaan pörssikurssien nousulle. Taustalla on tietenkin tukitaso 200 viikon keskiarvosta, josta indeksi viimeviikolla ampaisi ylös. Mikäli vielä noustaan on kaikki ainekset kasassa kunnon härkämarkkinalle. Ennen syksyä saatetaan siitä huolimatta vielä polkea vähän paikallaan, mutta härkämarkkinan kannalta on tärkeintä, että CCI30 pysyy pääosin plussalla viikkotasolla.

Kulta ja hopea ovat tänään tuottaneet mielenkiintoisen RSI-signaalin ylöspäin, joten pientä härkämäistä kehitystä voidaan nähdä näissäkin. Hopean hinta voi jatkaa nousuaan pidempäänkin aina ensi viikolle asti.

Öljyn hinnassa on myös jopa muutaman viikon nousuun viittaava RSI-divergenssi tuntitasolla.

Edellisessä tekstissä käsittelin osakkeita.

Analyyseja ja metodeja

http://fi.investing.com/indices/germany-30-advanced-chart
Oheisesta kurssikaaviosta voi tarkistaa monien maailman indeksien tilanteen. Pitkäaikainen sijoittaja (aika vuosia) voi valita esimerkiksi kuukausikaavion ja tarkistaa MACDin Histogrammin arvon. Mikäli arvo on positiivinen kuukauden viimeisinä kaupankäyntipäivinä kaikki on hyvin nousun kannalta. Standardilukemien sijasta käyttäisin mieluummin arvoja 8,16 ja liukuva keskiarvo 5. Pitkäaikainen sijoittaja voi myös käyttää esimerkiksi CCIn arvoa 30 samalla periaatteella viikkokaaviossa. Tämä on tietenkin vähän työläämpää.

Sijoittaminen keskipitkällä aikavälillä (n. 2-8 viikkoa) vaatii päivittäistä seuraamista ehkä useampaankin kertaan, mutta tuottaa luonnollisesti hyvin. Toimivan sijoitusmenetelmän löytäminen keskipitkän aikavälin sijoittamiseen on kuitenkin huomattavasti haastavampaa kuin pitkällä tähtäimellä. Muutamia suhteellisen hyvin toimivia menetelmiä olen esittänyt sivuissa. Olennaista on käyttää eri aikatasoja ja tarkoituksenmukaisia indikaattoreita oikealla tavalla. Lopulta voidaan ajatella niinkin, että monien eri indikaattorien informaatio voidaan löytää hyvinkin yksinkertaisesta menetelmästä. Kun menetelmä on hallinnassa sijoittaminen sertifikaatteihin voi tuoda moninkertaisen tuoton riippumatta siitä laskevatko vai nousevatko osakemarkkinat.