lauantai 5. elokuuta 2017

Nousua?

CCI30 on SP500ssa plussalla viikkokaaviossa, joten vielä ei ole näyttöä merkittävästä pörssilaskusta. DAXissa CCI30 on noussut viikon päätteeksi uudestaan plussalle. Tämä voi hyvinkin tarkoittaa, että tämä viikko on ollut hyvää sijoitusten aikaa. Mikäli indeksi nousee ja CCI30 nousee vielä vahvemmin plussalle, normaali härkämarkkina jatkuu. Monet merkit viittaavat siihen, että näin saattaa käydä.

RSI DAXin viiden tunnin ja tunnin kaaviossa ennakoi muutaman viikon nousua. Tämä on hyvin tyypillistä tilanteessa, jossa CCI30 on käynyt hitusen negatiivisena viikokaaviossa. Tyypillisesti indeksi nousee ensin muutaman viikon, laskee sitten jonkin verran lähemmäs edellistä pohjaa (12100) ja ampaisee tästä sitten enemmän ylös. Käytännössä sahaamista voidaan nähdä pidempään tai lyhyemmälti, eikä mahdollisuuksia tämän ennustamiseen ole. Tilannetta on seurattava jatkuvasti ja toimittava reaaliaikaisen analyysin perusteella.

Analyyseja ja metodeja

http://fi.investing.com/indices/germany-30-advanced-chart
Oheisesta kurssikaaviosta voi tarkistaa monien maailman indeksien tilanteen. Pitkäaikainen sijoittaja (aika vuosia) voi valita esimerkiksi kuukausikaavion ja tarkistaa MACDin Histogrammin arvon. Mikäli arvo on positiivinen kuukauden viimeisinä kaupankäyntipäivinä kaikki on hyvin nousun kannalta. Standardilukemien sijasta käyttäisin mieluummin arvoja 8,16 ja liukuva keskiarvo 5. Pitkäaikainen sijoittaja voi myös käyttää esimerkiksi CCIn arvoa 30 samalla periaatteella viikkokaaviossa. Tämä on tietenkin vähän työläämpää.

Sijoittaminen keskipitkällä aikavälillä (n. 2-8 viikkoa) vaatii päivittäistä seuraamista ehkä useampaankin kertaan, mutta tuottaa luonnollisesti hyvin. Toimivan sijoitusmenetelmän löytäminen keskipitkän aikavälin sijoittamiseen on kuitenkin huomattavasti haastavampaa kuin pitkällä tähtäimellä. Muutamia suhteellisen hyvin toimivia menetelmiä olen esittänyt sivuissa. Olennaista on käyttää eri aikatasoja ja tarkoituksenmukaisia indikaattoreita oikealla tavalla. Lopulta voidaan ajatella niinkin, että monien eri indikaattorien informaatio voidaan löytää hyvinkin yksinkertaisesta menetelmästä. Kun menetelmä on hallinnassa sijoittaminen sertifikaatteihin voi tuoda moninkertaisen tuoton riippumatta siitä laskevatko vai nousevatko osakemarkkinat.