Indeksit pääosin laskivat tällä viikolla. USAn indeksit eivät ainakaan toistaiseksi ole tehneet uutta pohjaa, mutta eurooppalaiset indeksit tekivät uudet pohjat tällä viikolla.
Pörssilaskusta huolimatta indeksit näyttävät RSIn näkökulmasta edelleen olevan rakentamassa pörssipohjaa. DAX testasi torstaina nousevaa RSIn trendilinjaa ja nousi päivän päätteeksi sen verran että RSI jäi linjan tasolle. Perjantaina indeksi nousi ja RSI jäi selvästi RSIn trendinlinjan yläpuolelle. Tällä erää RSIn linja näyttää siis toimineen tukitasona. Momentum on ollut tällä viikolla nousussa ja mikäli näin jatkuu (mistä on näillä tiedoilla lähdettävä) kurssit myös kääntyvät ylöspäin. DAXin noustessa muutkin merkittävät indeksit lähes varmasti nousevat. USAssa Nasdaqissa RSIn nousutrendi on jyrkempi, eikä tämä indeksi ehkä ole sen vuoksi tehnyt uutta pohjaa tällä viikolla. Momentumin nousu on siis USAssa tällä viikolla ollut nopeampaa kuin Euroopassa.
Lyhyt tsekkaus pidemmän ajan tilanteeseen on paikallaan. DAXin päivänäkymässä oleva RSIn trendi voisi nostaa kursseja vuoden loppuun. USAn indeksien viikkonäkymissä RSIn nousutrendi voisi jatkua jopa vuoden. Samalla kuitenkin pitkä RSIn laskutrendi on myös havaittavissa. Indeksit ovat siis kahden vastakkaisen trendin puristuksessa. Näissä tilanteissa indeksit voivat päätyä sahaavaan liikkeeseen, mikä voisi merkitä sitä että indeksit voisivat nousta seuraavaksi testaamaan jopa huippujaan. Mikäli indeksit ovat laskussa RSIn nousutrendi päättyy ennen kuin se saavuttaa 50 pisteen tason ja/tai RSI kääntyy laskuun viikko- tai kk-näkymän laskevasta RSIn trendistä.
Mikäli indeksit laskevat lisää (esim DAX) ja RSIn nousutrendi katkeaa jo esimerkiksi ensi viikolla voi alkaa suhtautua käänteeseen kriittisemmin. Pohjan metsästäminen on lopulta hyvin vaikeaa ja myöskin sijoittajan kannalta aika turhaa, sillä pörssitrendistä voi hyötyä helpomminkin esimerkiksi seuraamalla sitä onko RSI yli vain alle 50 valitussa aikanäkymässä (keskipitkällä aikavälillä esim tunnin tai 5 tunnin näkymä).