Indeksit ovat jatkaneet sahailua 200 päivän liukvan keskiarvon ylä- ja alapuolella, eikä selvää suuntaa ole vielä löydetty. Viime viikko oli ostoviikko ja indeksit lähtivät nousuun viikon päätteeksi. Tämä viikko oli päinvastaisesti myyntiviikko ja indeksit jäivät viikon päätteeksi laskuun. 200 päivän liukuvan alapuolelle jäivät esimerkiksi Nasdaq, DAX, Eurostoxx50 ja OMXS30 ja sen yläpuolelle jäivät esimerkiksi SP500 ja Dow Jones. DAX on hyvä esimerkki jo pidemmän aikaa jatkuneesta sahailusta. N. 15000 pistettä näyttää siinä toimivan tukitasona, jota on käyty testaamassa jo pitkään. Selkeä rikkoutuminen tämän alapuolelle voisi vasta merkitä laskun jatkumista.
MACD on tippunut DAXin viikkonäkymässä hyvin alas. Se on vain 24 pisteen päässä nollatasosta, joten indeksin mahdollinen lasku ensi viikolla voisi merkitä suurempaakin liikettä alaspäin. Toki kyse on myös tasosta, josta usein lähdetään takaisin ylöspäin. Ensi viikko voi siis taas olla hyvinkin merkittävä yleisesti markkinoiden kannalta. Kuukausinäkymässä MACD on tällä hetkellä tuottamassa myyntisignaalia, mutta kuukausinäkymä tietenkin "elää" jatkuvasti ja helmikuuta on vielä paljon jäljellä. Emme siis tiedä mihin asentoon MACD jää kun kuukausinäkymän kynttilä sulkeutuu. Tilanne on kuitenkin samanlainen kuin tilanteet, joista viime vuosikymmeninä on lähdetty selkeään ja jopa muutaman vuoden mittaiseen pörssilaskuun.
RSIn näkökulmasta indekseissä ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia tällä viikolla. Edelleen sekä alaspäin suuntaavat, että ylöspäin suuntaavat linjat ovat teoriassa mahdollisia momentumin trendejä. Tällä viikolla indekseihin syntyi ylöspäin viittaavia RSIn signaaleita jopa viikkonäkymiin (SP500, Nasdaq100 esim), mutta osassa näiden nousupotentiaali kuihtuu kasaan jo viimeistään ensi viikolla. RSI:lle on tyypillistä tuottaa myös trendin vastaisia signaaleja, kuten olemme nähneet oikeastaan koko vuoden 2021. Pörssilaskussa käy samoin ja vallitsevan trendin tunnistaa toisaalta siitä millaista trendiä RSI seuraa, mutta myös siitä millaiset trendit se rikkoo. Tämä rikkoutuminen tapahtuu kuitenkin usein ennen kuin hinta rikkoo hinnan trendilinjoja alaspäin. Tässä mielessä RSI on edeltävä mittari, mikä tuottaa myös tietenkin mahdollisuuden virhetulkinnoille (kuten mikä tahansa mittari tietenkin mutta eri syystä).
DAXin futuurien tuntinäkymään on syntynyt tällä viikolla n. 10 viikon mittaiseen laskuun viittaava RSIn divergenssin alaspäin. Viikon lopulla syntyi myös lyhyt nousuun viittava RSIn divergenssi, eli mikäli nämä molemmat toteutuvat tulemme ensi viikolla näkemään ensin hieman nousua, jonka jälkeen lasku jatkuu pidemmän aikaa. Samantyyppinen pitkä laskusignaali löytyy myös esimerkiksi Eurostoxx50stä. Mielenkiitoista nähdä miten käy.