Momentum pää tällä viikolla kasvamaan nopeasti viikon alussa ja indeksit päätyivät nousun jälkeen testaamaan edellisiä huippuja. MACD antaa päivänäkymässä esim DAXissa ja Nasdaq100ssa selvän mahdollisuuden, että viime viikkoina nähty sahaus voi olla tyypillistä huipun rakentelua. Mikäli näin on, indeksien on jälleen laskettava selvästi heti maanantaina. Vastaava tilanne oli esimerkiksi DAXissa 23.7.2024. MACD testaili signaalilinjaansa kahteen otteeseen ennen nopeaa laskua (Jeni-tipahdus). Tällä kertaa erona on, että MACD on myös viikkonäkymässä selvästi testaamassa signaalilinjaansa. Joten jos laskuun lähdetään, se voi olla isompi. Mutta tämä on suuri "jos". Markkina voi yhtä hyvin nousta heti alkuviikosta ja se olisi todennäköisemmin edelleen merkki momentumin noususta ja vähintäänkin sahailun pidempiaikaisesta jatkumisesta. Laskuun riittää sekin, että indeksin laskisivat alkuviikosta ja kääntyisivät uudestaan testaamaan MACDin signaalilinjaa. Tämä tarkoittaisi suuremman laskun alkamista vielä yhden viikon sahailun jälkeen.
RSIn näkökulmasta tilanne on aivan samanlainen. Esimerkiksi Nasdaq100ssa on tällä viikolla syntynyt päivänäkymään RSIn divergenssi alas. Indeksi nousi tästä lähtevää laskevaa momentumin trendiä testaamaan ja ensi viikolla indeksin pitäisi heti laskea maanantaina, mikäli momentumin trendinomainen lasku on on kyseessä päivänäkymässä.
OMXS30 on laskenut selvästi trendinomaisemmin kuin DAX ja Nasdaq100. Tällainen pienten indeksien lasku ounastelee joskus sitä, että suurtenkin indeksien lasku on "nurkan takana". OMXH on tietenkin yksi esimerkki tästä.
VIX saattaa olla härkämäisessä ostotilanteessa. Mikäli 4.9. ja 3.10 huippujen kautta vedetty linja pitää eli VIX lähtee ensi viikolla nousuun osakkeet voivat päätyä laskuun (ks. myös 11.9.). 20 pisteen taso on pitänyt VIXissä tällä viikolla, mikä jo sellaisenaan on hieman karhumainen signaali osakkeille. Tällä tasolla on tehty keskeisiä huippuja viimeisen vuoden aikana, joten kyseessä olisi vastustaso, joka voi nyt olla muuttumassa tukitasoksi.